Veckans.

Så atte... Veckans nedladdning blev ju definitivt Conor Oberst nya "solo"-platta. Måste säga att jag tycker om hans nya grejer ("I'm wide awake" och framåt). Känns som att han hittat sin grej i den här mer country-aktiga stilen. Ladda ner för bövelen!

I övriga skivtipsnyheter, så är The Gaslight Anthem's "The 59 Sound" även den helt sjukt bra. Tänk typ Springsteen-punk.


EDIT: Nya Batman-filmen har petat ner Gudfadern från förstaplaceringen på IMDB's lista över bästa filmerna någonsin. Lär ju vara helt okej kan man tycka.

EDIT TVÅ: Länk till Oberst album... http://www.mediafire.com/?txhmm9lmsq3 (kopiera, klistra in)

Mopperocken

Vi blev ett mycket mindre gäng än väntat, men i lördags tog iallafall Alex, Sebbe och jag tåget till Lindome för att ta oss ut till Hällesåkers Folkpark, där Jävlaranamma skulle förgylla en annars regnig och halvtråkig dag. Spelningen var riktigt spännande, och blöt blev man redan innen regnet kom. Låt oss säga att Jävlaranamma-fans (och bandmedlemmar) har svårt att dricka öl utan att hälla ut hälften över de som står i närheten.
Alex scorade rejält och fick med sig nedre halvan av Jörgens gitarr hem. Om Jörgen kommer ihåg detta själv såhär i efterhand är väl tveksamt.

Jag är trött.

Skalman.

Som den sanna djurvän jag är,  har jag oftast samma känslor och beteende gentemot djur, som mot människor. Just nu råkar djuret vara en katt, känslan är hat och irritation och beteendet är ignorering.

Skalman (katten alltså) sitter, utom synhåll och leker (tuggar och gör sönder) en kabel bakom mig just nu. Jag har redan frågat henne vad fan hon håller på med och förklarat att det är en jävla sladd hon tuggar på. Som svar får jag inte mer än en dum jävla min, följt av en återgång till tuggandet. Jag vet inte vad som är mest irriterande; att hon aldrig kan vara tyst, eller att jag faktiskt frågade henne vad hon höll på med.

Nu gick hon ut. Jag säger gick. Det såg väl mer ut som en fet snigel som ålade ut och fick anstränga sig för att ta sig över tröskeln. Feta kattjävel.

Stenmark

Har aldrig egentligen sett mer av Jan Stenmark än i dagstidningar, så det har varit svårt att uppfatta att mannen är ett geni. Nu har jag lärt mig.
Nostalgi Inc.


Se.

Jag ägnar stor del av min lediga tid åt att titta.
På många olika saker förvisso, men ändå liksom. Ibland kostar det pengar att titta. Det har blivit två dischop-besök den senaste veckan; Först blev det "NOFX - Ten Years of Fucking Up" Och "Donnie Darko, Directors Cut". Sen i förrgår blev det "Clerks 2", "Gökboet", nya "Life of Brian"-utgåvan och "Bill Bailey - Cosmic Jam".

Jag kommer vara upptagen med dessa under helgen. Lägg då till hela jävla Arkiv X,  som flitigt nöts igenom nu, innan nya filmen kommer. Någon som vill göra mig sällskap?

Kexet å city.

Arnes farmor sätter ord på frustrationen.
Här typ

Tävling

Jag missade hårvårdstävlingen min nya idol Fredrik tipsade om. INGET SCHAMPO FÖR MIG INTE!
Efter att ha funderat en stund kring om tävlingsfrågan var en kuggfråga (frågan var vad hans tjej hette och jag fann det mycket svårt att tro att Fredrik i fråga hade en sådan. Såvida hon inte heter typ Kalle) så såg jag att tävlingen tog slut klockan åtta idag. Tror inte ni kan föreställa er riktigt hur besviken jag är på mig själv. JAG VILLE JU HA MOUSSE!

Hur som helst gör jag en spinoff på Frisören Fredriks lilla tävling. Här är Juvenisten Johans Megatävling, bestående av inte mindre en TRE frågor.

Fråga ett:
Vem är du? (behöver du egentligen inte svara på, eftersom du antagligen skriver det i fältet ovanför).

Fråga två:
Vad är klockan? (behöver du egentligen inte heller svara på, eftersom det syns när du skrev kommentaren).

Fråga tre:
Vilken är din favoritlåt på nya hitskivan Musikutbildning Vol.1?

Vinnare presenteras när någon vunnit. Glöm inte att skriva vad du vill vinna. Jag är inte omöjlig.


En parantes kring skivan förresten... Det är fan oväntat många som laddat ner den nu. Väntar med spänning på första piratebay-kommentaren. Då är man riktigt häftig har jag hört.

Musikutbildning Vol.1

Är nu ute, med allt det innebär. Finns att hämta här. Har du inte koll på torrents, men ändå vill ha skivan (som jag la ner onödigt mycket tid på och faktiskt blev ganska nöjd med), så fixar vi det på annat sätt. Tack OCH hej.

Jag å Tompa

Möttes på ICA för att köpa yoghurt och flinger.
Drog hem tillbaks till mig, för att kolla lite filmer.

Det blev lite Arkiv X, avsnitt ett iallafall.
Åka in och lyssna på Springsteen kanske vore ball...

Sagt och gjort, Tompa körde mot Stavhopparegatan,
men att parkera där visade sig svårt som satan.

Tillslut hittade vi en dyr parkering, precis vid affären
Tog oss till Snikens kulle, via värsta omvägen.

Konsertupplevelsen var kass, kanske högst två av fem.
Så jävla dålig att vi vände och åkte hem.

Två

Två skumma, helt onödiga (även om den första var rolig) kommentarer på förra inlägget.
Ärligt talat, skriver man i stort sett "Det är en pissig morgon" i ett inlägg; vem fan får för sig att skriva "Gomorron! Hoppas du får en skön fredag" som kommentar. Jo, man kunde ge sig fan på att det var en jävla modebloggare. Inget vett i kroppen alls har dom, dom där...

Den första kommentaren ledde mig dock efter en stund till min nya favoritserie...

Cyanide and Happiness, a daily webcomic
Cyanide & Happiness @ Explosm.net


Ikväll ska alla häftingar på Springsteen. Jag är inte häftig.

Uppe långt innan tuppjäveln

Ärligt talat... Ere mitt fel att Niklas inte informerar folk i tid, så att jag måste ner till jobbet halv sex och göra klart ordrar. Lär ju inte få gå tidigare heller... Penis.

En bildlös återberättelse.

Eftersom jag detta året överlåt fotograferandet på Peace & Love till alla andra, gör jag inget roligt inlägg med bilder och sånt, det får ni hitta i de andras bloggar.

Däremot kan jag dra en fåordig recap.

Åkte med bil, en dag efter de flesta andra, med hjälp av körkortstjejerna catrin och fanny. Det var lagom mycket plats i baksätet och resan gick sådär lagom fort. Väl i Borlänge började köandet för att komma in på campingen. Gestapoledningen för P&L detta året var stenhårda i biljettkontrollen, för att inte få in olagliga föremål. För det är ju så jävla svårt att smuggla in det någon annan stans kring det enorma staketet. Jävla hyckleri.
Inne på campingen fick jag se att tältet, som såg så fint ut förra året, inte såg så där jättetrevligt ut i år. Viktor och de andra hade väl lyckats få upp det hyfsat, men vissa tältpinnar var av och det slokade ihop till ungefär halva sin riktiga storlek. Dessutom luktade det starkt av mögel på insidan, vilket gjorde att doftgranar var överflödigt.

På torsdagen, fredagen och lördagen spelade en massa band och artister, varav de flesta var bra.
På söndagen åkte vi hem, i samma bil som förut. Nu fick jag tillochmed sitta i framsätet en bit :O

Nästa kollektiva aktivitet bestämde jag idag. Skara Sommarland är det som gäller. När, hur och framförallt varför, får vi ta lite senare. Alla ska med!