Emmy-nomineringar och sånt.

Jag är inte mycket för hela konceptet med stora galor och sådant tjofräs, där mediaeliten (yeah right) får klappa varandra på ryggen och bekräfta för sig själva hur jävla viktiga (yeah right) de är.
Denna till synes hatiska inställningen till institutionen i sig går kanske inte hand i hand med min fascinering och nördiga relation till TV-serier och film. Alltså är det med blandade känslor jag letar efter någonstans att se på Emmy-galan live på söndag, för att undvika spoilers på IMDB och så vidare på måndagen.
Jimmy Fallon ska vara värd, vilket kan gå precis hur fan som helst. Hans talk-show har väl kanske inte varit den mest lyckade natt-underhållningen, men ibland lyckas han faktiskt vara lite småkul.

Den främsta anledningen att titta på spektaklet är så klart för att kunna gnälla när ens favoritnomineringar inte vinner. Därför presenterar jag här en lista över ett gäng nomineringar som borde vinna, så att du vet om precis vilka tidpunkter jag blir förbannad natten till måndag.

Outstanding Voice-Over Performance: H. Jon Benjamin (för att hans tacktal utan tvekan kommer vara bland det mest underhållande under galan)
Outstanding Animated Program: South Park (för att Matt och Trey förtjänar alla priser de kan få, och för att The Ricky Gervais Show är en Podcast och inte tillförs något alls till tecknad form. Karls huvudform framträder lika bra i ljudform. Tycker jag.
Outstanding Short-format Animated Program: Robot Chicken (för att det är det enda av de nominerade serierna jag sett. Men som dessutom är jävligt roligt, hur tveksam jag än är till att Seth Greens ego ska bli större)

-Här hoppar jag över ett gäng kategorier som jag inte känner att jag har någon talan i (som att jag har det i de andra!), som Art Direction och liknande-

Outstanding Casting For A Drama Series: Dexter. Iochförsig den enda serien av nomineringarna som jag tittar på, men seriöst, det finns ju inte en skådespelare i serien som inte passar perfekt för sin roll. Och John Lithgow i senaste säsongen. Sheeeit.
Outstanding Casting For A Miniseries, Movie Or A Special: The Pacific. Jag gillade inte Pacific särskilt mycket. Inte till närmelsevis lika mycket som Band of Brothers. Men om det var något de lyckades med, så var det castingen.

-Hoppar över lite cinematografi för enstaka avsnitt och sådant, då jag inte orkar göra någon vidare research. Hoppar även över lite kategorier där jag inte har någon favorit-

Outstanding Directing For A Drama Series: Och nu kommer de svåra. Det är så lätt att bara tjonga in sin favoritserie som tippning, men bäst regisserade avsnitt? Jag får väl säga Dexter • The Getaway, av Steve Shill.
Outstanding Original Music And Lyrics: Treme. Alla priser som har med musik att göra måste gå till Treme i år. Tack.

Outstanding Lead Actor In A Comedy Series
: Larry David, Curb your Enthusiasm. Vem fan annars? Det finns ingen som är så bra på att spela sig själv som Larry David.
Outstanding Lead Actor In A Drama Series: Bryan Cranston, Breaking Bad. Jag har inte sett mer än ett par avsnitt av första säsongen och är medveten om att både Bryan och Breaking Bad har fått priser så det svämmar över, men han förtjänar det.

-Jag vet hur det ser ut att inte ta med Lead Actress, men skyll inte på mig. Det var inga bra nomineringar. Ge mig Anna Torv eller Kim Dickens. Inte ge mig rent fysiskt, men... Ni förstår-

Outstanding Supporting Actor In A Comedy Series: Neil Patrick Harris, HIMYM. Gissar att det här är en favorit, men NPH ska fan ha det. Så jävla välspelad karaktär.
Outstanding Supporting Actor In A Drama Series - Terry O'Quinn, Lost. Locke! För fan! Sista säsongen kan fan inte varit lätt att spela, hur bra skådespelare du än är.
Outstanding Guest Actor In A Drama Series: John Lithgow, Dexter. Jag har redan nämnt det, men damn! Ge mannen priser!

-Jävlar vad dåliga nomineringar på kvinno-sidan (Dåliga = Nästan enbart serier jag inte sett)-

Outstanding Comedy Series: Curb your Enthusiasm. Tack, Larry David. Ny säsong på gång, med Ricky Gervais som gäst. Jag kommer att komma i byxan.
Outstanding Drama Series: Lost. Måste fan ha det, för sex säsonger av oavbrutet nörderi från min sida.


Sedärja. Det var sjukt många kategorier jag antingen inte hade någon åsikt i, eller inte tyckte någon av de nominerade borde vinna.
Nu väntar vi till söndag, så vi kan sträcktitta och låtsas som att det här faktiskt betyder något! God natt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback