Världens bästa musik, i videoformat...

Varsegoda. Infogar filmerna direkt här, så ni inte har någon ursäkt att inte se på dem...

Andrew Bird - Plasticities, Live på Letterman. En kille som är hur duktig som helst, på det mesta... Spelar på Pustervik, när han ser till att komma till Sverige. Se honom nästa gång, så jag slipper gå själv igen.


Bill Bailey - Beatuiful Ladies. Okej, för det första kan det vara en bra idé att få tag på ALLT Bill Bailey någonsin medverkat i, eftersom han är så jävla bra. Roligare och mer talangfull komiker/skådespelare/musiker får man leta efter. För att uppskatta den här låten ännu mer, kan det vara bra att ha hört talas om Chris De Burgh, som är en sån där äcklig jävla smörig lugna favoriter-sångare, som inte har någon plats i världen, men som ändå lyckas sälja skivor...


Joe Driscoll - Origin Myth. Använder samma loopteknik som Andrew Bird, men spelar helt annan musik. Grymt inspirerande kille. Kolla already! (märker att det här inlägget kommer ta nån timma att läsa sammanlagt....)


Andrew Jackson Jihad - Love Song/Little Brother. Så här ska en live-spelning se ut! Här snackar vi publikkontakt...


Mountain Goats - No Children. Jo, ni förstår att John Darnielle är en av världens bästa låtskrivare. Och därför ska ni se den här och lyssna och ta åt er.


Bright Eyes - We Are Nowhere (And it's Now). Okej, Conor Oberst är en ganska stor konkurrent till Darnielle vad gäller låtskriveri. Ett hårresande liveframträdande på Austin City Limits.


Billy Bragg - Waiting For the Great Leap Forwards. Uppdaterad version av Braggs gamla låt, med samma namn. Englands bästa protestsångare i livet, utan tvekan...


Alistair Hulett - The Internationale.
Och så Skottlands bästa låtskrivare, punkt. Här med en tolkning av en av världens mest sjungna sånger. Vackert...


Varsegoda. Vi hörs!

In other news

Lars Demians nya är riktigt bra. Höjdpunkterna på skivan är väl titelspåret, "Välkommen Hit" och "Expressen"

Ur "Välkommen Hit" av Lars Demian

Välkommen hit
Ta inte med familjen, den är alldeles för stor
du får nog lämna kvar din gamla mor
Är du afrikan, ja då vete fan
Men om du bara är blond och vit
Så är du hjärtligt välkommen hit
Så är du hjärtligt välkommen hit

Lyssna på nya skivan DÄR---------->
Här.Streetlight Manifesto har uppdaterat sin hemsida, vilket vi lite insatta vet är en otrolig utveckling, men inte nog med det! De har spelat in och färdigställt ett nytt album, som kommer inom kort. Kan ju inte bli annat än genialiskt.Mer då? Jo, den 17:e september börjar Prison Break  igen och veckan efter börjar Heroes på nytt.

MER DÅ?! Jo, imorrn får jag lön. Det får man när man arbetar. Gör det.Det borde vara dödsstraff på att hälla ut folks yoghurt förresten.

PS. Har letat efter en bild att lägga in en stund nu, men jag hittar ingen jag vågar lägga ut på nätet. Lyckas alltid få bilder på folk som gör bort sig...
DS.

Bella Ciao Ciao Ciao

Har i stort sett suttit still hela dagen. Framför datorn. Gjorde en resa på två meter från sängen imorse och hamnade här. Installerade Adobe CS3, så jag har att göra i några månader framöver. Man kanske skulle satsa på att göra film. Lönt att sitta dagarna i ända med något jag ändå inte får nåt för.

Against Me!'s nya var ju ganska kasst, men jag laddar ner ett coveralbum av nån kille som tydligen gillade det och gör akustiska versioner av hela skivan. Kan ju vara lite roligt.

Börjat lyssna lite ordentligt på Dan Berglund, via omvägen som är Dan Viktor... Ska in och köpa lite skivor imorrn, om inte Viktor bangar som vanligt.

Jag erkänner inte att jag är arbetslös än, inte ens för mig själv. Jag har sommarlov i två veckor, sen flyr jag till Frankrike i en månad, för att sedan tackla verkligheten och få tag på ett jobb (så långt ifrån Menigo som möjligt)


Dagens:
Trallvänligaste låt: Chumbawamba - Smith & Taylor
Album: Dan Berglund - Den Stora Maskeraden
Aktivitet: Vägra ta på sig mer än kalsonger och tshirt
Bild: I ett tidigare liv (som känns som igår)
image4

Äntligen måndag...

Ja, vafan, skriver man ett inlägg på en måndag för en gång skull, måste man väl nästan ha den titeln...
Var ute med ett gäng från jobbet i lördags, människor jag inte ens sett utanför lagrets trygga väggar innan. Samtliga mellan tre och sex år äldre än mig, så jag kände mig lite utanför i vissa diskussioner, men i allmänt var det grymt trevligt och förhoppningsvis ett återkommande inslag i knegarvardagen...

I övrigt har jag inga kompisar som ska flytta eller så, så ursäkta om den här bloggen skiljer sig från mängden och är lite positiv för ovanlighetens skull.

Jobbar i två veckor till nu (nästa fredag) för att sen sluta mig till mängden arbetslösa ungdomar som endast är en last för samhället. Förhoppningsvis hittar jag nåt annat jobb än lagret när jag kommer hem från Frankrike, annars blir det musik på gatan som gäller (sebbe, om du inte är alldeles för emot att få ihop lite pengar så...) Catrin var också dum nog att bjuda med mig till åre och jobba där, så nu ska hon fanimig få äta upp sina ord.

Skara Sommarland nästa söndag förresten (19:e) anmälan görs här, på msn, eller nån annanstans...