Herregud. Tog en timma att skriva:

Jaja, Alex påminde mig... Helvete, orkar ju inte. Men när fan ska man hinna med det här...

Vi börjar klassiskt och förutsägbart:

Kategori Film och TV
Årets Action: The Dark Knight. Tråkigt val, men den imponerade stort
Årets komedi (film): Zack and Miri Make a Porno. Kevin Smith överträffar förväntningarna i några helt klockrena scener
Årets komedi (serie): It's Always Sunny in Philadelphia. Såg på samtliga fyra säsonger för ett tag sen och jag har nu en stark hatkärlek gentemot the gang och deras sjukt roliga bitterhet och egoism.


Årets Serie:
Lost. Finns inget alternativ. Säsong 5 börjar om ett par veckor. Jag tar livet av mig om det blir uppskjutet.
Årets nya serie: Fringe. JJ Abrams gör det igen. Fast vad vore Fringe utan The Bald Guy?


Årets DVD: Lost Säsong 4. Var lite halvt besviken på extramaterialet först, men efter 80minuters-kommentatorspåret till avslutningen av Damon och Carlton är jag ändå helt nöjd.
Årets Scen: Dött lopp. Antingen när... Hrmm... något försvinner i Lost eller bankrånet i början på TDK
Årets karaktär: Det är fusk, eftersom det är från förra året, men Juno, bara för att jag fortfarande är kär i Ellen Pages perfekta roll som översöt gravid tonårstjej...
Seriöst, jag vill ha barn med den människan.

Kategori Musik
Årets Skiva: Här blir det svårt. Dött lopp mellan Conor Obersts S/T, Hello Saferides More Modern...., och Gaslight Anthems 59 Sound
Årets Låt: Despite What You've Been Told, vilken framkallar bra minnen från nästan hela året.
Årets Soloartist: John Darnielle (Mountain Goats). Gnäll inte nu, jag ser honom fortfarande som soloartist, även om Peter Hughes tillför grymt mycket med rolig banter och fint basspel...
Årets Duo: Heathers. Oväntad bra debutplatta på PIX från de irländska systrarna. Snäppet bättre än Tegan & Sara om du frågar mig... Two Gallants hack i häl på andraplats


Årets Trio: Detektivbyrån. Jag lyssnar på för få trio-akter, men Detektivbyrån är nog den mest lyssnade iallafall.
Årets Band: Streetlight Manifesto. Helt enkelt för att det är omöjligt att tröttna på Kalnokys låtskrivande och det är garanterat det mest spelade bandet för min del i år.
Årets Spelning: Randy på Sticky, Hello Saferide på Storan, eller Orkidéerna och Djuret på Underjorden

Kategori Text
Årets Blogg: Ricky Gervais, för att han  faktiskt har tid att blogga, eller Cils, för att hon inte verkar ha tid till något annat.
Årets Bok: Brott och Straff. Har läst riktigt dåligt i år, men jag får väl slå till med Fjodors gamla kioskvältare, som jag läste ut i höstas. Verkligen, verkligen en sådan bok alla borde läsa.
Årets Youtubekommentar: Helt omöjligt att välja. Titta på precis vilken video som helst på Youtube, så finns det garanterat en kandidat där.
Årets mest sanna textrad: Annika Norlin: "Though I'm good with words, I've never been good with... words" eller Scroobius Pip: "Thou shalt not buy Coca-Cola products, Thou shalt not buy Nestlé products."


Kategori Bekanta
Årets mest frekventa: Tompalompa. Vem fan annars vill spela Monster Bash och kolla på serier dagarna i ända?
Årets näst mesta: Nils. Ett bra mellanting. Funkar lika bra till att nörda datorer med som att åka bräda eller spela musik med.
Årets stabilaste: Alex. Bara för att vi inte behöver umgås hela tiden eller ha samma intressen för att vara bästa vänner.
Årets sämsta: Viktor. Ja, vafan, behöver man förklara eller?
Årets knepigaste: Jossan. Det trodde du inte va? Alltid lika svårt att veta vart man har henne, men nu är jag hyfsat säker på att tillståndet ligger på en stabil "kåmpis att msn:a med-nivå"
Årets flickvän: Catrin (c/o Nils), som blivit mer kompisig senaste halvåret.

Kategori Allmänt
Årets resa: Funäsdalen road-trip med Nils
Årets tidsfördriv: Flipper, närmare bestämt Monster Bash


Och för att nörda till det då:
Kategori Monster Bash
Årets multiball: Frankenstein Multiball
Årets nervösaste: Monster Bash
Årets mest ouppnåbara: Monsters of Rock
Årets jobbigaste: Hålet på Liseberg-spelet
Årets besvikelse: Phantom Flip
Årets varulv: Wolf Man

Tack för i år hörni! Vi ses 2009. Fast jag ska inte gömma mig om du vill ses innan.

Ett gäng band spelade på Underjorden och vi var där en sväng

Var på Klubb KIDS på Underjorden i torsdags. Var riktigt trevligt. Med från början var Nils och Tompalompa. Sen kom (och försvann) Cils, Remsan och Sabrina.
Första besöket på Underjorden för min del och det var oväntat mysigt. Påminner på flera sätt om Ungdomshuset i Köpenhamn, med de få skillnaderna att man förstår vad alla säger på Underjorden. Det fanns flera planscher från Jagtvej 69 på väggarna och i bokhyllan fanns nästan enbart läsvärda böcker (Marx, DIY-littaratur osv.)
Ölen var billig och skiftande i alkoholhalt och vi som var där tidigt fick glögg och pepparkakor. Mysigt värre.
Efter ett par timmar i soffan som vette mot dörren blev det lite kallt och när konsertlokalen öppnade skyndade vi in dit.

Bonnie & Clyde, Orkidéerna och Djuret spelade, varav allt var riktigt bra. Bästa var helt klart Orkidéernas version av Fairytale of New York och Djurets version av Flyktsoda, med hela publiken på scen, som skrikig kör. Det blev halvdyr taxi hem, men det var det värt. Sjukt rolig kväll

Småndag

Såatt i söndags var tompalompa och david här en sväng. Vi tittade på film och spelade Monster Bash.


Och igår var jag och Nils i stan och handlade en julklapp. Sen åkte vi en sväng till Hatten och kollade på film.


Sen bar det av till stan för att gå på Pingisklubben. En lapp på dörrn till Pustervik informerade oss dock om att det inte var nån pingis den kvällen, så vi åkte hem till mig och kollade på mer film istället. Sen åkte Nils och Hatten hem till henne. Nästa gång man träffar henne blir alltså i Maj eller så. Om man inte åker upp en sväng vill säga...

Imorgon har min mamma namnsdag. Happy Primary Gifting Period.

Falling from the branches

Det visar sig att min favoritlåt med Andrew Bird, Don't be Scared, är en cover :O
Jag är i full färd med att få tag på allt The Handsome Family gjort nu, för har man skrivit den låten lär man inte kunna göra något fel i musikväg. Det ska bli intressant.

Och förresten, en mildare version av Despite What You've Been Told, av Two Gallants:

Angry (Feet)

Det är onsdag kväll, jag har spelat squash idag, precis ätit mat och sitter och tittar på Tim Minchin och dricker Guinness.
Life is good. Sålänge man inte tänker på pressen att köpa julklappar, pressen att skaffa jobb, pressen att komma ifrån Sverige, pressen att göra nåt meningsfullt, pressen att...

Men as of now, life is good. Även om Guinnessen tog slut nu. Next up; Leffe.

Monster Bash!

Idag slog jag mitt gamla rekord på Monster Bash. Kändes bra. Jag och Tompalompa är helt övernördiga vad gäller MB nu.
123.244.190
Slå det då.

En för alla, tre för två.

Kom hem till två efterlängtade videos. videor. vidisasor.

Hello Saferides nya singel, lite oväntade "X Telling Me About The Loss Of Something Dear, At Age 16"


Och Conor Oberst spelning på Amoeba i augusti, som äntligen kom upp idag:


Och, som en bonus, Jossan gör ljud (Och Jespers obligatoriska skratt)

Ponymonster

Tog "ledigt" från jobbet idag. En av de få fördelarna med att skriva på endagarskontrakt varenda jävla dag. Att man inte behöver komma dagen efter. När man vet att de verkligen behöver folk också, kan man känna sig ganska lugn.
Hade egentligen tänkt gå dit idag och låg och bråkade med mig själv i en halvtimma imorse, för att försöka bestämma mig om jag skulle dit eller inte. Degjohan vann och jag spenderade halva dagen sittandes framför datorn.
Vid tretiden åkte jag med Nils till stan en stund, köpte yoghurt, träffade Sara och drack en Chai. Blev lite awkward att träffa Sara sådär plötsligt och oannonserat, men jag räddade situationen med några fyndigheter kring ämnet mangostan och päron...

Jobbet ja... Tompalompa ringde och sa att det är annonserad övertid en och en halv timma, varje dag, i två veckor framöver. Skojigt.

Slängde ner ett gäng skivor med Dan Viktor förresten. Lyssnat mer på honom live än inspelat, vilket kändes skevt. Lyssna iallafall. Mycket bra.

Har funnit nytt intresse i Doug Stanhope förresten. En av få komiker just nu, som ens kommer i närheten av Bill Hicks perfekta blanding av åsiktspredikan och komik.

Dan Viktor tolkar Dan Andersson:


Doug Stanhope om medicinering och fritt tänkande: