Ursäkta mig

Det visar sig att labyrinten var svårare än väntat. Jag misstänker att jag har gjort den omöjlig att lösa (vilket gör cissi till världens grymmaste labyrintlösare). Hade visst ritat en vägg där det inte fick vara en vägg. Ursäkta mig om ni satt sömnlösa över den.

Ska genast börja på något annat uppdrag. Förslag? Korsord? Pussel?

Kan väl tillägga att... Nä förresten, det var inget.

PS. Seriöst. DS

Epilog

Nej alltså, på riktigt, glöm det...

Fritid

Istället för att arbeta de senaste dagarna har gjort en labyrint. Låter nästan mer intressant än vad det är. Jag tar självfallet tillfället i akt och gör detta till en tävling här. lös genom att  rita rätta vägen i paint och skicka sedan resultatet till mig på msn eller med vanlig post. Första som klarar den vinner antingen en mixcd eller en låt om valfritt ämne.

http://prodhe.rodhelind.se/upload/dump/P2270078%20copy.jpg

Good lycka.

mer. päron.

Ni återkommande kommer kanske ihåg bilden på min vägg när jag hade fått upp lite instrument. Kan ju säga att det har skitit sig totalt, när mandolinen mer eller mindre har flyttat in hemma hos nisse. Nu ser väggen bara konstig ut.

Det blev en vecka helt utan jobb och slutade helt utan pengar. Därför kommer lönen mer än lägligt imorgon och det är tur att jag iallafall fick jobbat lite i januari.

Tema i detta inlägg: Paragrafer på två rader. (om man har rätt upplösning och så vidare vill säga). Nästa vecka får vi se om jag lyckas sträcka mig till tre.

Hej
Då.

Saldo

Jag- En och åttiåtta
Nils- Jamen då är det ju lugnt!
Jag- kronor...

I'm fattig.

Halvinlägg

image96

Intern musikevolution

Eller "Vart fan hittar du all musik?", eller "Från Punk till Folkpunk till Folk", eller "Ett blatant reklaminlägg"

Efter succén med det fina handskrivna inlägget, lovar jag att det kommer fler såna, men nu tar vi tag i det inlägget jag egentligen skulle skrivit igår kväll.

Jag funderade lite på hur och varför jag lyssnar på den musik och de artister jag lyssnar på just nu. Frågan om vart jag hittar allt kommer ofta upp, och jag tänkte ta en liten historiekurs i hur jag har hamnat där jag är, musiksmakmässigt.

För ett flertal år sen, på tiden då fildelning började växa fram, fanns ett program vid namn "Napster". Visst finns det nu också, men på den tiden var det både gratis och smärre revolutionerande. Jag tror att det första bandet jag hittade där, som jag fortfarande lyssnar på, var Bouncing Souls. Jag hittade nån låt (tror bestämt att det var Ole!) och fastnade direkt för det här fenomenet som visst kallades Punkrock. På den vägen ramlade jag in hos andra band, som Less Than Jake. Ett tag var Bouncing Souls och LTJ nästan det enda jag lyssnade på.
Då kom Kazaa. Ett annat program, mycket likt Napster, men nu även med möjlighet till film-nerladdning. En dag hade jag lyssnat på någon akustisk låt med något band och sökte helt enkelt på "Acoustic Punk" för att hitta liknande musik. En av låtarna jag hittade var "Baby, I'm an Anarchist" av "
Against Me!". Denna låt förändrade min musiksmak ganska radikalt och jag kom från Against Me!'s akustiska låtar in på deras lite hårdare grejer, vilket ledde till lite mer renodlade punkband i allmänhet.

Från Against Me!'s forum på deras hemsida tipsades jag av dels Tom Frampton och dels Erik Petersen. Erik har sedan dess varit ett av de viktigaste bidragen i min musiksamling och är något av en musikalisk förebild. Det pratades också mycket om ett skivbolag vid namn Plan-It-X, som visade sig ha nästan enbart bra band, som Defiance, Ohio, Spoonboy, Matty Pop Chart, Kimya Dawson, This Bike is a Pipe Bomb och så vidare.
Sedan dess har jag kommit mer och mer in på lite större, men liknande artister, som Billy Bragg och Alistair Hulett,
Så, tre tips för er som vill hitta musik; häng på PIX forum, fråga mig och lyssna på Mischief Brew.

Imorrn blir det handskrivet igen.

Look what they made me do...

image95

David är rolig

Finns inget bättre sätt att sammanfatta gårdagen. David drack lite för mycket (tre öl?) och lyckades underhålla alla hela kvällen med dumma kommentarer vid dumma tillfällen.
Det var ganska kul annars också, men tack David.

image94

Today

Jävlar vad det känns som att det kommer bli en bra dag idag.
Köpte Andrew Bird's senaste på vinyl igår och när den drog igång nyss, kombinerat med det perfekta vädret kunde man inte bli annat än lycklig. Lägg ihop det med att man inte är alls bakis och att det är nytt Lost idag, så kan fan inte den här dagen sluta dåligt.
Ni vet i amerikanska filmer, när i öppningsscenen en kille cyklar igenom sitt kvarter i suburbia och hälsar på alla grannar och nån allmänt skön låt ligger på i bakgrunden. Precis så känns det nu.

I can see!

Jag har bevisligen varit osedvanligt inaktiv här de senaste dagarna, vilket har sin förklaring i att mitt grafikkort nästintill brann upp och jag var tvungen att köpa ett nytt. Nu är allt i färg och utan konstiga ränder igen. Tjoho.

Sedan senast då?
Jo, i fredags var jag på Sticky helt själv för första gången. Anledningen var att Streetlight Manifesto (ni vet, typ världens bästa band) var förband åt Reel Big Fish (ni vet, det där kassa bandet som gjorde "Beer"). Spelningen var över förväntan (som bara den var hyfsat hög) och jag sprang till centralen i ett smärre lyckorus för att hinna med bussen till Sebbe, som fyllde 20 år. Minst. Det var trevligt hos honom, även om många, inklusive jag, var grymt trötta och drog hem ganska tidigt.
På lördagen lyckades jag missa Spartacus årsmöte, men blev likförbannat invald i styrelsen på ett år till. Tjoho?
På söndagen blev det bio med Nils, Jossan, Thomas och Olof. Cloverfield var ungefär som jag hade tänkt mig, och uppföljaren är redan efterlängtad.
Igår var jag på ännu en konsert, även denna själv, men nu mötte jag upp med en internet-bekant. Dave Dondero förade åt David Bazan. Dondero spelade bara i en havltimma, vilket var lite synd och vi drog innan Bazan ens hunnit upp på scen.

In other news!
Jävlaranamma har färdigställt sitt nya (sista?!) album, och släpper under kvällen lite låtar på myspace.
Peace & Love har nytt bandsläpp på torsdag
Jag har fått igång min videokamera (videobloggar!!!)


Här är ett klipp från konserten i onsdags. Synd med det dåliga ljudet och så, men ändå, vilket jäkla röj. Se om ni hittar mig också :o


Shoppingrunda á la mig.

Vandra i rask takt till ICA. Lämna in tipset och hämta ut biljetter till Dave Dondero nästa måndag (som jag ska gå på själv, eftersom ingen jag känner och befinner sig i landet har bra musiksmak).
- 195kr

Vandra i ännu raskare takt till bankomaten och till Glasögoncentrum för att laga glasögonen som föll isär igår.
+ 400kr
- 20kr

Halvjogga till Apoteket och hämta ut sjuka mängder medicin till farsan.
+/- 0kr

Vandra tillbaks till Allum och stå emot behovet av att testhandla på Systemet
+/- 0kr


Ta "vägen om" Cederleüfs och köpa två semlor
- 48kr

Hem och möla i sig semlorna
- Två semlor

Vad gjorde du!? Dave, jord, Gud?!

Jag möblerade om, för jag tydkte att det var bekvämare att kunna ligga på sidan och slippa böja huvudet för att se TV:n

Jag köpte en 6,5 till 3,5-omvandlare för att kunna höras bättre hemma hos Nils, men vi fick använda hans karaoke-grej lik förbannat. Men ekade gjorde det...

Jatg arbetade inte, men drömde mardrömmar om att bli uppringd och nerkallad imorse...

Jag hittade inte mitt busskort och började överväga att inhandla ett nytt för att underlätta transporter in mot världen...

Jag dammsög två av rummen i lägenheten. Ett jag besöker väldigt ofta. Ett jag inte besöker lika ofta.

Jag kände mig lite ensam. Inte rent fysiskt, även om jag kanske var det just då, utan mer psykiskt, vilket jag kanske inte var just då. Jag sov dock bort känslan på några timmar och blev väckt av Thomas som hade lika roligt som vanligt på jobbet.

Jag och Nils skrev ett inlägg på Thomas blogg, för att markera att han borde logga ut från metrobloggen när han är hemma hos andra.... Han har inte reagerat än...

Jag skrev ett lika meningslöst inlägg som de flesta tidigare. Jag varierade mig dock genom att skriva i ett lite ovanligare tempus.

Trots att...

... Själva utången inte gick längre än till revyfesten på Järnringen.
... Det luktade bajs ungefär hela kvällen inne på toaletten.
... Nils gick hem alldeles för tidigt (dock fullt förståeligt)
... Man fick gå hem från Allum, i slask och snö och kyla
... En hel del nära vänner inte var närvarande.

så var det en trevlig 20-årsdag. Mest för att...

... Jag fick en ny mössa och Lost säsong 1 (de oväntade presenterna är alltid bäst). tack allihop.
... Vi lyckades stjäla tillräckligt mycket öl på Järnringen för att ändå ha relativt trevligt.
... Jag fick grymt bra presenter, som det ska lekas med imorrn.
... Jag skriver det här inlägget framför min nya helsköna TV, med VGA-ingång. Första blogginlägget i widescreen!

Tack alla som var med och gjorde det lite extra trevligt. Ni är bäst och lite till (ni andra också, som är iväg på olika dumma grejer, men som ändå kom ihåg). Och ni som inte kom ihåg också förresten. Vafan, som att jag är särskilt viktig...