Helt jävla cptråkigt

Sitter med Tompalompa och gör ingenting nu. Det har vi gjort i typ fem timmar nu. Har aldrig känt mig såhär meningslös i hela mitt liv. Funderar lite på att typ mörda thomas bara för att göra nåt. Hej.

trejlärs.

Det här blir intressant...
W - TrailerDet här blir bra...
Zack and Miri Make a Porno:


Skojiga grejjor jag hittade på internätet.

Fräck jäkla wario-reklam...
Nytt minispel från Double Fine, vilket i sig är en kvalitetstämpel   
Arjeplog, sista låten från HS nya, live på en kyrkogård... (där passar inte titeln skojiga grejor in, mer typ vackra och fina grejor)
Bill Bailey varierar gamla pub-jokes... (three blokes go into a pub osv...) (tillbaks till skojiga grejor där)

Inomhusdag nummer 345.

Var nere och Kjell-sorterade förut, annars har jag suttit här hela jävla dagen. Förutom när jag slängde ihop världens godaste spagetti-bacon-ostsås-combo. Var alltså inte i stan, som planerat. Jag skyller på Nils. Ni kan fan inte räkna med att jag ska våga mig utanför dörren helt själv... Bättre lycka imorrn säger vi.

Tompalompa var nyss här och gjorde mig sällskap i ensamheten. Vi tittade på serier, spelade worms och sprang ut till glassbilen, som värsta 11-åringarna. Det var skoj. Dyr jävla glass för övrigt. Som jag fick betala.

Eels - Jungle Telegraph. Bra.
Against Me! - We Laugh At Danger (And Break All The Rules). Bra
Jonathan Coulton - Flickr. Bra.

Lyssna.

Skor och sådant.

Sitter och lyssnar på P3. Lyssnar aldrig på radio hemma, men nu råkade jag vara nere i garaget nyss, där det är den enda underhållningen. Nu spelades precis andra låten i rad från Hello Saferides nya. Med lite snack med Annika Norlin mellan låtarna. Bästa dagen att börja lyssna på radio, lätt.

Jo, för att lägga upp strukturen i detta inlägg via bakvänd kronologi fortsätter vi då såhär.

Anledningen till att jag var nere i garaget var från början att måla vidare på skejjtbårrden.

(det blev såhär)När jag var klar och inte hade annat för mig tog jag och försökte limma ihop mina skor.
Anledningen till att jag ens hade på mig ett par skor med behov av limning var att jag i går natt slängde mina andra skor i Säveån på väg hem från stan. Anledningen till detta var att jag tidigare på kvällen hade råkat dra sönder skosnörena och sedan också "tungan" på den ena skon. Så jag gick i strumplästen från Porthälla, vilket var sådär trevligt för fötterna.

Tidigare på lördagen hade vi varit i Malmö och spelat rugby. Jag säger vi; det var Alex och resten av de ännu praktiserande rugbyspelarna som stod för spelandet. Jag stod och filmade spektaklet.

För att kasta om strukturen helt och få er att må illa av dålig berättarteknik byter vi nu tempus i berättelsen.

Imorgon ska jag nog, bara för att jag måste, köpa lite nya kläder. Senast jag gjorde det var typ... två år sedan kanske?
Då inte medräknat band-tshirts då och då, som går under klassificeringen memorabilia och inte kläder.

God kväll. Eller när ni nu känner att ni orkar läsa igenom det här.

Stepmania

Sticky blev faktiskt riktigt roligt igår. Första gången på länge riktigt många i umgängeskretsen var på samma ställe, vilket var grymt kul. Kul att träffa Arna också, som är på helgbesök med klassen från U-land.

Idag har tiden utnyttjats maximalt. Upp halv nio, bakfull och glad och invänta Nils. När han hittade hit tog vi en jättelång sväng med bilen och letade skateboard-ställen. Vi hittade lite backar och en skatepark i Hjällbo, som dock inte utnyttjades till max, dels på grund av bristande talang och dels på grund av illamående från min sida. Sedan tog vi oss hem till mig och fick inkopplat dansmattan, som nöttes i någon timma, innan vi åkte till Liseberg för att kolla en sväng på Hardcore Superstar. Vi fick med oss Viktor efteråt och tog en sväng i Partille för lite mer brädåkning.

Imorrn är det upp tidigt som gäller igen. Fyra timmar buss till Malmö, filma rugby, fyra timmar buss till Partille, sen är det vakant än så länge. Några tips?

PS. Har ju så klart förbokat nya HS på cd, men såg nu att den släpps på vinyl i oktober också. Köpa eller inte är frågan? Limited edition också, 500ex...

Serier och sådant.

Fringe, JJ's nya serie på Fox har öppnat starkt med två grymt bra avsnitt. Beskrivs på vissa håll som en blandning av Arkiv X och Twin Peaks. Hur fan skulle det kunna bli dåligt?

På tal om Arkiv X, så är jag nu i början på tredje säsongen, vilket innebär att jag har en hel del kvar. Jag kollar iofs bara på de viktigaste avsnitten, men det är ändå runt 60 timmar Mulder å Scully kvar innan jag är klart.

Eureka har gått lite på tomgång, sedan chocken i avsnitt fyra, men jag har hopp om ett uppsving

Prison Break är ungefär lika bradåligt som det varit den senaste säsongen, men det är ändå svårt att sluta titta.

Early Edition är en favorit i repris (repris = ladda ner hela jävla serien och kolla igenom). Är minst lika bra som jag kommer ihåg den.Imorrn ska man tydligen ta sig till torsdagssticky, efter ett drygt halvårs uppehåll, allt för sälfejsets skull. Det blir säkert roligt.
Om en månad kanske jag åker till Norge en sväng förresten. Kommer la tillbaks innan sommarn iallafall.

De är ja som ä morfar nu...

Äldreomsorgen i Övre Kågedalen, tidigare omnämnd i bloggen, blev precis utläst.
Misstänker att jag inte gör någon besviken i att berätta hur den slutar.

Morfar blir iallafall våldtagen och mördad av ett par kompisar, medan pyret tvingas se på utan att kunna göra något. Han får sen begrava morfar själv och tar till slut på sig uppgiften att ta över morfars roll i världen.
I sista kapitlet flyr pyret kåge och far till Skellefteå, där han bor i ett soprum och beklagar sig över morfars död

Om nån nånsin kom å läsa de ja ha skrive kom dom å
unda vem ja va...
   Bara ett namnlöst pyre som va tvungen bli morfar
men in kunde...
   Bara ett jur i kaos...

Juldan...
   Ja va till graven i natt å tala med morfar...
   Bad å få komma till han...
   Sa att ja in orka mer....
   Han svara att de snart ä över...
   Abaddons änglar ska hämta mä när min tid ä inne...
   Han vet att ja ha skrive om han men han förlät mä...

Ja ä sjuk å galen...
   Ja länga efter å dö...
   Morfar, ja ä int värdi...
   Eloi... Eloi... lema sabachtani?...


Sen kommer ett par kapitel där grannar och vänner till Morfar berättar om hur han var. Det är nästan det intressantaste partiet i boken, där man får höra en del "normala" människor berätta om vissa saker som hände.

Måste säga att jag uppskattade boken väldigt mycket, trots att, eller kanske för att, den vart riktigt jobbig att läsa från och till, på grund av de grymt sjuka scenerna som utspelar sig, framför ögonen på en tio-årig pojke.

Läs för bövelen!

Och vips, så blev jag en tjej.

Jag genomgick precis ett rekordsnabb könsbyte.
Äter glass direkt ut paketet och kollar sex and the city.
Men oroa er inte, än så länge tycker jag att den är ganska kass...

Hello Sejfrajds nya.

Ursäkta att det blir så frekvent mellan inläggen nu, men jag såg precis att videon till Anna är ute nu.
Behold! Den vackraste och mest talangfulla personen i musiksverige: (inte ungen eller killen alltså...):Om två veckor dimper nya skivan ner i brevlådan, signad å grejer. Vilket innebär att Annika Norlin haft fysiskt kontakt med skivomslaget. Vilket antagligen leder till att jag kommer bli en äcklig jävla stalker, som börjar prata Jämtska och flyttar norrut för att kunna smygfilma och skriva kärleksbrev. Sen skriver jag om Highschool Stalker, med titeln Unemployed Stalker...
Eller så gör jag inte det. Rösta vet jag!

Akustisk Revolution.

Glada nyheter från Streetlight Manifesto för en gång skull. De är mästare på att skjuta upp releasedatum och att vara allmänt mystiska när det gäller uppgifter om skivor och turnéer.

När BOTAR (Bandits of the acoustic revolution, sidoprojekt till Streetlight) släppte sin EP för ett par år sedan, lovades det en skiva med namnet "99 songs of revolution", en platta med covers av gamla kampsånger och liknande. Det rann ut i sanden, men nu är det på gång. Jag saxar från Streetlights hemsida:

The 99 Songs of Revolution Project will consist of 8 full length records. Two from SM, two from BOTAR, and two each from two other SM related groups. Yes, this is indeed the record that Victory mistakingly posted as coming out in Oct of 08. Not sure how they got that date, but it was never even a possibility. The first SM record for 99SOR will be out in early 2009, simultaneously with another of the 8 CDs (no, not the BOTAR one). Victory will be putting out the CDs and mp3s and Pentimento will be releasing and distributing the vinyl.

Helt sjukt bra nyheter med andra ord.Vilka de två andra SM-relaterade grupperna är lär väl komma ut inom kort. Ser verkligen fram emot det här.

För er som inte har någon aning om vad jag svamlar om:

Streetlight Manifesto - Down, Down, Down, to Mephisto's Cafe

Upplevelser i det rurala Partille, del 1

Jag har inte riktigt kommit in i den arbetslösa dygnsrytmen än. Jag vaknar fortfarande innan nio och är dödstrött runt elva på kvällen. Idag vaknade jag av det monotona ljudet min telefon framkallar när jag får ett sms.

       09.09.2008 09:33
       Tompalompa
       Tja. Ska vi kolla Eureka sen? Har de kommit ut?

Jag fick snällt förklara att det var tisdag, vilket betyder att Eureka inte kommer ut förrän imorgon. Däremot hade senaste Prison Break släppts för olaglig nedladdning, vilket jag redan påbörjat innan sms:et var färdigläst.
Thomas nöjde sig med detta och boka in sig själv för ett besök när han slutat jobba.

Jag fungerar som så, att när jag får veta att något kommer att hända klockan fem, i detta fall en visit av Tompalompa, så kan jag inte göra så mycket fram tills dess. Jag ägnade därför för- och eftermiddagen till att äta frukost, tömma min ryggsäck, titta på Lucky Louie, lyssna på gamla skivor och slöporrsurfa.
Tåmpis stövlade in en kvart över fem och låste dörren efter sig, precis som han brukar. Fem minuter ringde min mamma på och ville bli insläppt. Jag ska ta och plugga lite Pavlov för att se om jag kan få Thomas att ändra sina vanor.
Vi tittade på Prison Break, vilket fortfarande inte kommer i närheten av den kvalitetsunderhållning serien stod för i sin första säsong. Vi skrattade lite åt förutsägbara dilemman och den simplifierade spänningsmusiken.

Efter ett par rastlösa tio minuter och ett dödfött samtal till Nils (som tåfflade omkring i Mölnycke utan agenda eller vettig anledning. Flickvän? Botas det med antibiotika?) bestämdes till slut nästa aktivitet; disc-kastning. Jag säger disc; frisbee är för simpelt för oss insatta. Och för övrigt är det ingen riktig frisbee vi kastar. Det är mer som en gummring. Som kan flyga långt utav bara helvete om det vill sig. Vi tog oss en titt på eniro.se efter öppna fält i närheten och hittade ett ganska lovande ställe ovanför Kåhög.
Bräda, disc och ekipage hoppade in i bilen och puttrade iväg. Vi tog Jonseredsvägen, det känns mer äventyrligt på något sätt.
Vi rullade upp för Lexbydalsvägen och höll utkik efter öppna landskap. Vi passerade Ulf Lundell och ett gäng kossor, men ingen åker verkade bra nog för att stanna och tjotta iväg våra rosa gummileksaker. Vi kände inom oss att vi antagligen var längre bort från Partille än vad vi någonsin varit och det började göra lite ont i själen. Nybyggen och gamla stugor slogs om plats i ett till synes obebott område. Bortsett från ett par mötande bilar och enstaka kreatur, var vi helt ensamma. Thomas bromsade bredvid ett kargt fält med hobbithögt gräs.
Det var en speciell tystnad som kom över oss när musiken tonade ut. Vi visste det båda två; att lämna bilen nu kunde vara det sista vi någonsin skulle göra. Till vänster låg en malplacerad husvagnskoloni en bit in i skogen. Jag fick Teratologen-vibbar.

 

 -Det är på såna här ställen folk som Morfar och Pyret bor, sa jag, med missmod i rösten.
 -Dudduudu, nynnade Thomas vidare, som ett slags prelud till Bloc Party-skivan han nyss kunnat trösta sig med.
Vi tog mod till oss och öppnade, omedvetet synkroniserade, bildörrarna och klev ut på det knastrande gruset. Inte jag alltså, som istället trampade i en vattenpöl och kände vattnet sippra in i mina 100-kronors Nicks, som jag kände landsbygden runt omkring, sippra in och förstöra mig inifrån.
Vi kastade några snabba kast, hämtade Thomas grova missar som tog sig in i skogen och fastnade i tallarna och skyndade oss sedan in i bilen igen. Vi vågade andas igen efter att vi kontrollerat att vi faktiskt levde.


 

Vägen hem gick på ungefär halva tiden. Vi enades om att det berodde på nedförsbacken, men jag kände på mig att det var något annat. Det var precis som att något hjälpte oss därifrån. Eller inte hjälpte, snarare skyndade på oss, som att det inte ville ha oss där.
Sen åkte jag hem med brädan och skrev ett blogginlägg om hela skiten.

Time well spent.

T-shirt å kallingar + portello + popcorn + Eureka + TV-out = söndag när man inte har jobb att tänka på dagen efter.

Nikanor Teratologen

Jojo... Håller för andra gången på att försöka läsa ut Äldreomsorgen i Övre Kågedalen, en bok jag försökte ta mig an för ett par år sen, men gav upp efter ett par kapitel. Dels är den skriven på ganska grov västerbottniska och dels är det den äckligaste jävla boken jag läst.

Kanske ska varna känsliga läsare eller så, det blir ganska grovt...
Boken är alltså skriven i förstaperson, ur huvudpersonen Pyrets perspektiv. Han bor ihop med Morfar i Kågedalen, där de - som förklarat på bokens baksida - "Super, knullar, skrattar, lider och dräper". Jag har inte hittat något parti där de skrattar än, men annars stämmer det ganska bra.
Följande utspelar sig när Morfars vänner är på besök. Morfar har precis knytnävsknullat Royal i "slutmuskeln" och nu ska Hilding ge igen...

Citat:

  Morfar gick ner på alla fyra å puta me sin beniga bak.
  - He va bönna va du ha hemorrojder, flabba Hilding.
  - Blod ä bästa pippsåsen, sa morfar bittert
  - Du behöv in känna dä smutsi, trösta Hilding.
  Me ett fast grepp om morfars Biafrahöfter såbbe han
sin sotarborste djupt in i morfars anlupna smultrongrot-
ta.
  - O-Oh-Ohh! flämta morfar. - Satan va he gör gått å
få blåsa ur kroppen! Hilding, stöt opp din croola krutkuk
så ja känn mä som en flådd baby!
  Marlene pumpa på som en okynni gay-kentaur.
  - Ska du rent pöönt pösen ur mä? råma morfar.
  Hilding satte på han en hilka bara för å jävlas, men
han märkte inget.
  Nu öka takten ännu mer, Hilding fläska på som
ett mördartroll, me gammaltestamentli beslutsamhet
Morfar slämgde me huvet å gnydde
  De va de värsta ja ha sett, hela hemmanet bångna
  Hildings kuk for som en pistång å börja skifta i blå-
svart, å morfar tiggde om mera.
  - Nu jer-e dompe, blodböldsröv, rönsjke Hilding.
  Min morfar tugga fradga å tala i tunger, he var som
dawhlen.
  Hilding börja oja sig å fick kramp, å så spruta han så he
saawsk in i morfars tarmtjilte.
  De va så mycket kärlsekssaft att ja hann bli rädd, för de
for rakt genom morfar å sippra ut genom mungiperna.
  De dröjde en go stund innan han va säj själv.
  - Ja tro du gjort mä ofärdi, morra han å rev av sä
hilkan. - Men nu ha vi fan i mej gjort oss förtjänta av en
kopp kaffe

Ordlista:
såbbe stötte eller tryckte hårdhänt in
pöönt illa tilltyga, fara hårt fram med
dompe slut, färdigt
rönsjke gnäggade
dawhlen dödsryckningarna
saawsk plaskade

Slut citat.

Förlåt.

Konsumerism

Tja, trots Remmens förslag, blev det en till kortis. skejtbård alltså.

Mossan har snott en ny kamera på jobbet (tror jag), så det är återigen möjligt att inläggen blir lite mer färgglada.
Idag blir det ett inhandlingscollage över de senaste veckorna. Håll till godo.Imorgon: Utdrag ur boken som läses just nu.

Road Signs Always Look Better Looking Over Your Shoulder

Rent felexmässigt vaknar jag klockan sju, en och en halv timma innan klockan ringer.
Två dagars arbetslöshet och det känns fortfarande som att jag skolkar. Men skönt är det.

Vakna-i-perfekt-mood-playlisten i iTunes består idag av:
David Dondero - The Living and the Dead
Eels - Packing Blankets
Evan Greer - Punks with Clean Kitchens


Beställde en ny Skejjtbård igår förresten. Ska bli grymt skoj att faktiskt kunna rulla mer än tio meter, vilket är läget just nu.

Because to run away is victory, a tank of gas is freedom and a starry night and open road is hope