Dust Devil

Det visar sig att Madness' första singel från nya albumet är riktigt bra. Sjukt oväntat, men riktigt kul.


No Pasaran änna.

Jag hatar att ha dåligt samvete när man inte vet vad man gjort för fel.
Det finns liksom ingen synlig väg ut, så om nån vet vad jag gjorde kan ni la säga det? Tacktack.

Nu hoppas man för glatta livet att inte Bengt ringer imorrn så att man får lite ledigt. Har ändå så förbenat ont i armen.
Jävla bananlådor säger jag bara.

Nu; Christy Moore.

Like a sniper, using bollocks for ammunition...

Igår var vi på Dundertåget. Det var helt okej. Kasst ljud och öldränkta tröjärmar gjorde det lite segt i längden bara. Jag missade 515 med typ två sekunder från Nils Ericson, men hann springa före den till Polhem, vilket jag tycker var bra jobbat.
Somnade förbi min hållplats också, men fick mig en trevlig promenix ner från Furulund.

Och by the way, Tim Minchin är ett geni.

Dålig Timing

Jo, var en sväng på bio med Alex, Thomas å Jossan (i storleksordning). Riktigt bra film och så vidare.

På väg hem blev det sårvagns- och bussväntande. Alex försvann först, sen Thomas och sen blev Jossan hungrig och förstörde allting.
Hon fick sin hamburgare och vi väntade en stund på hennes spårvagn som kom i perfekt tid för att jag skulle hinna till Blå Express. Trodde jag ja!
Blå körde ifrån mig precis när jag kom fram. Bajskuk, tänkte jag, men sprang in på centralen för att ta 515.
För er som inte så ofta använder kollektivtrafiken vid tolvsnåret en fredagkväll, kan ju berättas att det är då alla som var för fulla för att komma in på krogen åker hem. Och eftersom de flesta av dessa verkar bo längs linje 515 var denna buss knökad med sådant folk, så jag avstod att ens gå på den. Istället lunkade jag tillbaks till Blå. Vilket visade sig vara lite onödigt, eftersom den jag tidigare missat var den sista för dagen. Ordet bajskuk for åter igen genom mitt huvud och jag fick ta sista utvägen. Det man aldrig vill.
Ta tåget.
Och sen spring-promenera från Partille Station den långa vägen hem till mig. Som tur var hittade jag en olåst cykel på Skulltorpsskolan, som jag efter lite moral-snack med mig själv bestämde mig för att låna. Jag ställde den här utanför, om någon vill ha den imorgon.

Nostalgi, frostskador och vitsippor.

Haha, mest för att gömma undan Cecilias urdampning i samband med förra inlägget skriver jag ett nytt.

Jo, var ju uppe i Norr en sväng (kom hem i morse).
Anledningen var främst att en av mina kusiner skulle gifta sig på lördagen, men praktiska som vi är i min släkt, tog vi en helvecka i fjällen, med allt vad det innebär.

Vi (jag å mossan, morbror Lars hans fru Mona, Moster Kerstin och hennes man Thomas) åkte med nattåget till Umeå, där vi mötte upp med en av mina kusiner, Anders, hittade två hyrbilar och åkte de i runda slängar 35 milen till Kittelfjäll. Vi hamnade på nån jävla grusväg vilket gjorde den sista biten lite svårsmält, men tillslut kom vi fram och hittade in i vår stuga.
På onsdagen verkade det inte vara något underlag för skidor, så jag och Anders slängde oss upp på en skoter och brummade iväg ut över fjället. Jag spenderade så gott som hela turen bak på skotern, för att slippa ha något ansvar, men några provåk fick jag mig och harrejävvlar vad de går de där jävla skotrarna. Sjukt kul allt som allt och vi somnade trötta och mätta efter middagsbuffén på hotellet.

Torsdagen såg inte heller ut som någon vidare skiddag, men med stormvarningen inför fredagen kände vi oss tvungna att försöka iallafall. Sagt och gjort, in och hyra skidor, köpa liftkort och upp i den enda liften som syntes till. Efter tre värdelösa åk gav vi upp och fick som tröst skidorna för halva priset och lyckades även kränga liftkorten till en dum jävla familj.
Resten av dagen spenderades i min trånga underslaf med iPod och Sopranos.

Fredagen började lätt med frukost och ölmys i stugan. Vid fyra-tiden var det arrangerat barhäng på hotellet av brudparet, där man fick hälsa på resten av släkten, som rest från hela Sverige för att möta upp i en liten jävla håla mitt på Tajgan. Fint var det. Folk bjöd på öl och jag slängde iväg onödiga sms så det rök om det.

På lördag var det alltså dags för min kurre Sofie att gifta sig med sin kompis Jonas. Jag tror det handlade om att han skulle få uppehållstillstånd, men jag är osäker.
Bröllopet var iallafall ganska trevligt, trots min motvilja att vistas i kyrkor, men Sofies kompis Emmilis version av Min Älskling har ett Hjärta av Snö räddade hela vistelsen.

Tillbaks till hotellet för en utdragen, men ändå underhållande bröllopsmiddag, med sjukt mycket tal och sångar av släkt och vänner, som faktiskt var ganska trevligt. Jag tröttnade dock sjukt fort när maten tog slut och gick och la mig ganska tidigt.

balbalbal, sen åkte vi hem på söndagen och kom alltså tillbaks i morse.

Jag hann förövrigt springa in på Filmstaden i Umeå och titta på Gran Torino. Tre av fem får den.Efter lite gnäll med Cissi på msn förut kände jag mig tvungen att gå ut en sväng. Istället för att slå sönder tangentbordet liksom. Jag gick bort till kvastekulla, där jag misslyckades att hitta min Morfars grav, så jag tog en sväng i skogen, såg mina första vitsippor för i år och gick på en grusväg jag inte gått på på säkert tio år. Det kändes precis som då. Det kändes som igår vi åkte pulka ner för långa backen och sprang genom vattenspridare på Mikaels tomt.

Man skulle tagit livet av sig innan man fyllde tolv!

Sådär.

Jag är så jävla hemma så det inte är sant. Vad fan gör man nu då?

Beräknad inaktivitet de följande dagarna.

Jag åker till Kittelfjäll en sväng, om jag inte skriver nåt de närmsta dagarna.

Sorry Remmen, jag hann inte spela in Gothenburg idag.
Sorry Spartacus, jag kommer inte på matchen på lördag.
Sorry Tompis å Dojjan, ni får ladda ner Lost och Fringe själva.

Hej sålänge. Ha det så skoj i helgen och så. Jag återvänder på måndag typ, så då kan i andas ut igen.

I höst lär jag mig någat av följande.


Levande Musik

Två livevideor ni bör titta på om ni har någorlunda fötroende för min musiksmak.

Two Gallants på Amoeba Records, i San Fransisco.


Streetlight Manifesto på Annandale Hotel i Österrike. Tror jag.


Nä, inget.

Det har varit en helt sjukt bra dag. Det var änna längesedan jag hade en sådan. Tack så mycket!

Jag fick nästan stryk på centralen också förresten, det var lite kul. Det roliga var att jag inte gjorde något för att ta mig ur det. Det skulle nästan vart skönt med lite smäll.

Ackord

Jävla meck, det här sånghäftet. Men här är la typ version 18.5 eller nåt.

KLICKA HÄR TYCKER JAG

Bättre iallafall.

Se där ja, det blev ju en bättre dag. Trots lite tråkigare väder.
Har väl inte gjort så mycket annorlunda egentligen, men med rätt inställning kommer man långt.
Var iallafall inne i stan en sväng med Anton och hittade en slips. Till bröllopet nästa vecka alltså, tro inte att jag köper sådant frivilligt. Pfffft.
Sedan mötte vi Alex på Bengans och tittade på Räfven, som vi även ska se på Nef imorrn. Det blir antagligen skitkul.

På lördag ska alla (som ska med) till Sofie och påska järnet. Det ska också bli riktigt skoj.

Imorgon tror jag stenhårt på att Nya Ackord-häftet kommer upp också. Lita på mig.

Se där, ett helt känslolöst inlägg, det är nog fan bättre så. Om inte får ni klaga.

A pure model recreation of a hallucinogenic experience? Ja tack.

Det ska bli skönt att lämna den här dagen. Det kan knappast bli sämre imorgon.

Imorgon finns det iallafall saker att se fram emot. Nytt Fringe, Räfven på Bengans, och fika med... Nej, just det ja. Men det var värt ett försök.

Nu avslutar vi den här dagen på dummaste jävla sättet. Med en I-doser-trip. Kommer drömma helt jävla skevt, men det blir bara kul. God natt kamrater.

hnsS_:KMDglasdasköl

Ärligt talat, det här blir ju för inihelvete bara jobbigare och jobbigare.
Vad fan hålller jag på med?
Är väl en retorisk fråga egentligen, men vet du får du gärna berätta, för jag har ingen jävla aning.

Det är ju skönt att vissa personer är så uppmuntrande iallafall.
Det där, mina damer och herrar, är sarkasm i allra högsta grad.

Dåliga ursäkter

Funderar ofta på varför man bara inte åker iväg. Kanske inte just för att slippa allt här hemma, utan mer för att försöka hitta något nytt någonstans. Och anledningarna till att man inte gör det är alltid så jävla löjliga.

Jag kan ju inte åka någonstans nu, för då missar jag Hultsfred i sommar.
Jag behöver nog jobba några månader till.

Jag kan ju inte åka nu, då missar jag ju Lost på torsdag.

Ingen som kan köpa ett tågluffarkort till mig och tvinga iväg mig någon dag. Jag skulle hata dig i ett par dagar, men sedan skulle jag tacka dig resten av livet.

Lördagen. i ett gäng bilder.

Jag och Alex började dagen cirka halv två utanför Trädgårn där vi mötte ett 50-tal andra Jävlaranamma-fantaster, samtliga bandmedlemmar och reseledare Jacob, som var en mycket trevlig kille som hjälpte till med det mesta.


På bussen hittade man varsin kasse på stolen, med följande innehåll: En macka, en glasflaska vin (10 cl eller så), en minimal påse nötter, en namnbricka, en penna och ett gäng papper.

Ett av papprena var en enkät bandet gjort själva. Någon hade kommit över 300 frankerade kuvert till SCB, som de tyckte det skulle vara kul att skoja med. Tanken var att alla skulle fylla i enkäten, som bara bestod av skoj-frågor, lägga i kuvertet och slicka igen. Sedan skulle alla kuvert skickas til SCB, där nån stackars sate skulle få sitta och slita upp varenda kuvert bara för att upptäcka att någon jävlades med dom. Mycket rolig idé och man ler lite när man tänker på han eller hon som sitter och sprättar upp ett kuvert och får läsa om hur stort mitt förtroende är för bibliotekarier och karamellpojkarna.

Bussen gick ut till Mediamarkt på Bäckebol, där bandet tog foton med fans, spelade ett gäng låtar och signerade diverse saker folk hade med sig.

Alex fick sin gitarr han snott av Jörgen förra året signerad av alla (utom Jörgen, som inte var där. Detta löstes dock senare då vi mötte Jörgen utanför Trädgårn)

På väg tillbaks till Trädgårn hade ett stopp på Stenmässan arrangerats. Detta var väl i sig en jävligt rolig grej, även om ingen på bussen var särskilt intresserad av... sten...

Efter en paus på Cheers för mig och Alex hittade vi tillbaks till Trädgårn lagom till att bandet skulle spela.

Det var precis lagom kaos i publikhavet och ölen forsade från överallt och ingenstans. Notera de två killarna som antingen skriver sms eller har däckat bakom Alex.

He'll fuck you up.

Nästan hela vägen hem på bussen tänkte jag på ett ärligt, utlämnande och antagligen ganska dumt inlägg. Tyvärr/som tur är, nyktrade jag till lite smått och skriver det här istället.
För att avleda er uppmärksamhet, slänger jag in en video som jag tycker var bra.Jag är helt blöt av öl folk har slängt på mig, har ont i halsen för att jag skrikit för mycket, mår lite halvt illa för att jag druckit för mycket, är förvirrad och halvdeppig för att folk svarar konstigt på sms och man inte kan få någon klarhet på grund av dåliga telefonbatterier. Men i övrigt är allt bra. Imorgon är det söndag. Det här är en informativ blogg.

Heldag

Den här dagen kan antingen bli hur kul som helst, lite halvkul, eller helt åt helvete.

Om några timmar sitter jag och Alex på en buss, tillsammans med ett gäng Jävlaranamma-fans, som mycket väl kan vara asfulla redan vid tvåsnåret. Vi ska till Mediamarkt och titta på det där bandet med de goa låtarna, för att sedan åka tillbaks till trädgårn och titta på bandet med de goa låtarna en gång till. Det här kan inte sluta bra.

Aprilskämt

Idag slutar vi ladda ner saker.