Emmy-rapport. Rammort.

Jovisst, jag gjorde mitt bästa för att se på hela Emmy-galan, men till slut blev det omöjligt att hitta fungerande live-sändningar, så jag lyckades bara titta fram till Outstanding Writing for a Comedy Special, eller vad fan nu kategorin hette. Tony-galan vann iallafall. Jävla nepotiska inslag, att ge galapris till andra galor. Nästan incestiöst.

Men! Jag fick en lite oväntad överraskning när jag hittade en livestream som fungerade på Justin.tv igår. Bredvid fönstret med själva programmet fanns en chattruta, där alla. ALLA. som såg på streamen kunde prata med varandra.

Det var som att sitta med på en uppesittarkväll i världens största och mest dysfunktionella vardagsrum.
Folk kommenterade precis allting. Såg någon en person de kunde namnet på (ibland namnet på en karaktär personen någon gång har spelat) såg de till att skriva det, så många gånger de kunde. Var någon fet (läs: hade någon inte anorexia) såg de minsann till att berätta det för oss andra.
Det mest populära ämnet att ta upp var dock olika skådespelares sexuella läggning. Som tur var fanns det folk som kunde bringa klarhet i vissa tveksamma fall. Kusin Hoods förtydligade för oss andra;

hoodsbreath: there is nothing gay about a poncho

Efter att Jane Lynch nämnt sin fru i sitt tacktal, diskuterades det vad det kunde betyda;

fatamorganaa84: she is gay??
elicsi: she is lesbian???
millapl: yes
brunoecker: big time!
erob90: she looked like it
zachsmind: what gave it away?

Efter att Ryan Murphy pratat på lite för länge, försökte sig morbror Fabio sig på en "ordvits";

fabiogaldino: ryan murphzzzzzzzzzzzzzzz

Vad fabio gjorde där var att byta ut den sista bokstaven i Ryans efternamn (y), bytte ut den mot bokstaven efter i alfabetet (z) och sedan repeterade den 14 gånger, för att skoja till det lite och antyda att Ryan Murphy får honom att somna. Så kul hade vi!

Farsans kompis, Liquid Sword V, tyckte dock att det fanns en gräns för allt jävla bögsnack och berättade för oss andra. Han börjar ganska aggressivt, men vänta! Nog fan slutar han med att skämta till det lite!

liquidsword05: What with the gay BS!!?, it's really getting annoying. fuck you Hollywood for your gay agenda
Not everyone is down with the gay agenda dude, the vast majority isn't so tell Hollywood to stop trying to push it n our face...........no Pun intended.

By U FTW. Eller. BYU UFT F. Den här killen! Hade en sjukt bra förslag på hur man ska kunna bli en normal människa igen;

byuftw: stop liking penises

Efter ett par timmar av konstant gnällande på att fel personer och serier vann, undrade Josh;

josherz18: why are you people getting so upset? it shouldn't effect what you watch in anyway

men fick inte önskad respons;

amna1: TRUE BLOOD.TRUE BLOOD. TRUE BLOOD.

solarista: GLEE!!!

rockalex: Breaking bad WILL ON EVERYTHING!

(jag gissar att RockAlex är gjorde en direkt översättning av den klassiska förolämpningen "Breaking Bad kommer på allting")

Till slut tröttnade dock frabror ChopStiks;

chopstiks: vampires & gays. im goin to bed!!

Ny Portal 2-videor.

Det dök nyss upp två nya småtrailers för Portal 2, som kommer ut "någon gång" nästa år. Hypen är oändlig.

Repulsion Gel

Aerial Faith Plates

Det finns även massa äldre trailers på thinkwithportals.com

Emmy-nomineringar och sånt.

Jag är inte mycket för hela konceptet med stora galor och sådant tjofräs, där mediaeliten (yeah right) får klappa varandra på ryggen och bekräfta för sig själva hur jävla viktiga (yeah right) de är.
Denna till synes hatiska inställningen till institutionen i sig går kanske inte hand i hand med min fascinering och nördiga relation till TV-serier och film. Alltså är det med blandade känslor jag letar efter någonstans att se på Emmy-galan live på söndag, för att undvika spoilers på IMDB och så vidare på måndagen.
Jimmy Fallon ska vara värd, vilket kan gå precis hur fan som helst. Hans talk-show har väl kanske inte varit den mest lyckade natt-underhållningen, men ibland lyckas han faktiskt vara lite småkul.

Den främsta anledningen att titta på spektaklet är så klart för att kunna gnälla när ens favoritnomineringar inte vinner. Därför presenterar jag här en lista över ett gäng nomineringar som borde vinna, så att du vet om precis vilka tidpunkter jag blir förbannad natten till måndag.

Outstanding Voice-Over Performance: H. Jon Benjamin (för att hans tacktal utan tvekan kommer vara bland det mest underhållande under galan)
Outstanding Animated Program: South Park (för att Matt och Trey förtjänar alla priser de kan få, och för att The Ricky Gervais Show är en Podcast och inte tillförs något alls till tecknad form. Karls huvudform framträder lika bra i ljudform. Tycker jag.
Outstanding Short-format Animated Program: Robot Chicken (för att det är det enda av de nominerade serierna jag sett. Men som dessutom är jävligt roligt, hur tveksam jag än är till att Seth Greens ego ska bli större)

-Här hoppar jag över ett gäng kategorier som jag inte känner att jag har någon talan i (som att jag har det i de andra!), som Art Direction och liknande-

Outstanding Casting For A Drama Series: Dexter. Iochförsig den enda serien av nomineringarna som jag tittar på, men seriöst, det finns ju inte en skådespelare i serien som inte passar perfekt för sin roll. Och John Lithgow i senaste säsongen. Sheeeit.
Outstanding Casting For A Miniseries, Movie Or A Special: The Pacific. Jag gillade inte Pacific särskilt mycket. Inte till närmelsevis lika mycket som Band of Brothers. Men om det var något de lyckades med, så var det castingen.

-Hoppar över lite cinematografi för enstaka avsnitt och sådant, då jag inte orkar göra någon vidare research. Hoppar även över lite kategorier där jag inte har någon favorit-

Outstanding Directing For A Drama Series: Och nu kommer de svåra. Det är så lätt att bara tjonga in sin favoritserie som tippning, men bäst regisserade avsnitt? Jag får väl säga Dexter • The Getaway, av Steve Shill.
Outstanding Original Music And Lyrics: Treme. Alla priser som har med musik att göra måste gå till Treme i år. Tack.

Outstanding Lead Actor In A Comedy Series
: Larry David, Curb your Enthusiasm. Vem fan annars? Det finns ingen som är så bra på att spela sig själv som Larry David.
Outstanding Lead Actor In A Drama Series: Bryan Cranston, Breaking Bad. Jag har inte sett mer än ett par avsnitt av första säsongen och är medveten om att både Bryan och Breaking Bad har fått priser så det svämmar över, men han förtjänar det.

-Jag vet hur det ser ut att inte ta med Lead Actress, men skyll inte på mig. Det var inga bra nomineringar. Ge mig Anna Torv eller Kim Dickens. Inte ge mig rent fysiskt, men... Ni förstår-

Outstanding Supporting Actor In A Comedy Series: Neil Patrick Harris, HIMYM. Gissar att det här är en favorit, men NPH ska fan ha det. Så jävla välspelad karaktär.
Outstanding Supporting Actor In A Drama Series - Terry O'Quinn, Lost. Locke! För fan! Sista säsongen kan fan inte varit lätt att spela, hur bra skådespelare du än är.
Outstanding Guest Actor In A Drama Series: John Lithgow, Dexter. Jag har redan nämnt det, men damn! Ge mannen priser!

-Jävlar vad dåliga nomineringar på kvinno-sidan (Dåliga = Nästan enbart serier jag inte sett)-

Outstanding Comedy Series: Curb your Enthusiasm. Tack, Larry David. Ny säsong på gång, med Ricky Gervais som gäst. Jag kommer att komma i byxan.
Outstanding Drama Series: Lost. Måste fan ha det, för sex säsonger av oavbrutet nörderi från min sida.


Sedärja. Det var sjukt många kategorier jag antingen inte hade någon åsikt i, eller inte tyckte någon av de nominerade borde vinna.
Nu väntar vi till söndag, så vi kan sträcktitta och låtsas som att det här faktiskt betyder något! God natt.

How to: Multitaska

Ny serie på bloggen: How To, en serie instruktionsfilmer för er som inte riktigt hänger med.

Idag: Att slösurfa och äta. På samma gång.

Säkert! - Facit

Förhandsboka för fan.

Vinyl (Ja!)

CD (Nej, men vill du ha signerat så...)


Iron Chic - Not Like This

God Onsdag era jävla idioter.

Ni har väl inte (läs: ni har antagligen) missat att Dead Broke Records slängt upp Iron Chics nya LP på sin hemsida, att ladda ner och betala för precis hur mycket ni vill. Minimum är 0$, så gräv i era virtuella fickor och spring bort till

http://deadbrokerekerds.bandcamp.com/album/not-like-this

Får jag lov

Att berätta vad jag tycker är jäkligt bra just nu? Risken finns ju att du också tycker det är bra, i vilket fall jag har gjort dig en tjänst. Varsågod på förhand.

Just nu tycker jag att Paul Baribeaus nya skiva är riktigt bra och riktigt gratis. Den finns att ladda ner på
IfYouMakeIt
Om ni inte orkar ladda ner utan att ens veta hur Paul låter, så låter han (och ser ut) såhär:
Just nu tycker jag också att Louie är riktigt bra. Louie är Louis CK's nya sitcom och har börjat riktigt bra.  Den ser ut och låter såhär:
[Går inte att bädda in youtubelänk]

Dessutom tycker jag att David Dondero är väldigt bra. Han har en ny skiva som kommer ut om ett par veckor. I våras lät och såg han ut såhär:


Till sist (idag) tycker jag att Rory Mcleod är jäkligt bra. Han låter oftast och ser nästan alltid ut såhär:


Imorgon kanske jag tycker att ännu fler saker är bra och värda att dela med sig av. Hej sålänge!

Intervallträning

Intervall 1: Träna ganska hårt i 10 år.
Intervall 2: Gör absolut ingenting i tre år.
Intervall 3: Försök springa en mil utan uppvärmning.

Repetera.

I relaterade nyheter: Mina fötter består av mer blåsor än fot just nu.